Saturday, November 8, 2008


De fina blommorna från visningen förra veckan har vissnat, barnprylarna har börjat fylla lägenheten igen. Nu vill vi bara härifrån. Lägenheten är inte vår längre, i december kommer ett förväntansfullt par flytta in och förvandla lägenheten till deras fristad.


Var ska vi bo?
Den frågan är inte löst ännu men vi har eventuellt en lägenhet på gång inte så långt härifrån.

Huset då?
Det är många faktorer som spelar in i utgången här. Vi fick betydligt mindre för lägenheten än vi räknat med, även i vårt värsta scenario. Bankerna har börjat dra åt svångremmen, bland annat har vår bank ändrat maxlånebelopp från 85% till 75% . Ett av de största problemen är dock att banken just nu bara värderar vårt kommande hus till ungefär 1 miljon mindre än vår produktionskostnad. Realiteten att bli nekad lån var inget vi var i närheten av för 2 månader sedan.

Lösning?
Antingen avbryter vi och tar en ekonomisk smäll eller så måste en vi finna ett sätt att minska på kostnaderna för husbygget. I dagarna pågår förhandlingar på alla möjliga håll för att få ner kostnaderna för projektet och även om det finns lite och ta på här och där så känns det fortfarande som vi är en bra bit ifrån en lösning.
Nästa vecka bör vi dock bestämma oss så vi budgeterar för fullt och undersöker möjligheter.


Förslag på trevligt boende i Centrala Göteborg mottages gärna! :)


2 comments:

Babbelmaja said...

Hej på er. Vi lider verkligen med er. Vi sitter själva och budgeterar för att få ned alla kostnader på vårt hus. Det är tufft.

Om alla andra alternativ går i stöpet för ni bo i vårt gamla fritidshus (innan vi river det och bygger nytt)

Mvh
Era gamla grannar.

Anonymous said...

Usch vad trist för er!! Hoppas att det löser sig! /Helena