Thursday, April 9, 2009

day 46 - Stiltje

De senaste 19 dagarna har det inte hänt NÅGONTING på vårt bygge. Vi har väntat på att elkillarna skulle sätta igång. IDAG startade de äntligen. J var på bygget tidigt på morgon och gick igenom vår elritning med dem. Vi har gjort mycket ändringar ifrån orginal ritningen förhoppningsvis lyckades J förmedla allt.

Myresjöhus Mediacentral har vi valt bort. Med dagens teknik är den rätt meningslös, istället har vi dragit några andra kablar till TV:n samt lite högtalarsladdar. J du kan kanske förklara detta lite bättre i en kommentar?
---
No workers has been in the house for almost three weeks. Today they finally started again and tomorrow the four day weekend of Easter starts.

3 comments:

Diabolics .|. said...

assa, det som sa fint kallas mediacentral av myresjohus ar inte nagot annat an en lite storre version av en vanlig "sockerbit".
Den mkt skrymmande och fula ladan (mediacentralen) ar bara en forgrening av en coaxialkabel (typ vanlig antennkabel) samt en datakabel till samtliga rum huset.
I dagens HD varld sa duger det inte att dra runt sitt ljud och bild i en antennkabel, sa den delen ar helt forlegad. (Man behover hdmi kabel for att fullt ut fa loss kvaliteten fran en kalla som ger 1080p som output).
Natvark/datakablen kan man ha mer nytta av, den tekniken har, sa vitt jag vet, inte for avsikt att bytas ut i det narmaste, men med tanke pa att vi oftare har tradlosa natverk (forutom da vi behover mkt bandbredd) sa kommer anvandandet av dessa uttag vara ratt litet. I vart fall kommer det nog vara obefintligt. Kvarstar gor anvandningsomradet kabeltv genom bredbandet. I detta fall sa kan det va ok att dra runt en datakabel till de rum dar man vill ha sin(a) HD digitalbox(ar). Men vi kommer ha parabol, eller kabeltv genom adsl bredbandet sa da faller den biten eftersom man skall ha bredbandet i ett specifikt uttag for att telefonin inte skall haverera.

saledes, mediaboxen ar meningslos i merparten av alla hem.

Kicki said...

Hej!Följer din blogg så jag har lagt till den på mina länkar.Hoppas det är ok,annars får du säga till.
Glad påsk :-) /kicki.

ylva said...

vad spännande att ni börjar närma er inflyttning iallafall :). och vad skönt att kunna bestämma allt från början... vacker bänk ni har valt!

och tack snälla ;). vardagen var lite tuff förra veckan. för det mesta tycker jag att det är ok att hanskas med det trasiga, det blev bara lite mycket på en gång. och din kommentar var ju inget i jämförelse med mit inlägg *lol*. herregud vad jag pladdrade :p. håller tummarna för den lille också ;). och tack för snälla och uppmuntrande ord :)!

glad, eftersläntrande påsk till dig med!

kram kram,