Thursday, March 19, 2009

day 25 - Kakel/klinker

Nu har vi BESTÄMT oss för all kakel och klinker (efter fem besök i kakelbutiken). I huspriset ingår kakel/klinker för 250kr/kvm. Det var inte lätt att hålla sig inom den ramen även om vi lyckades med ett par av plattorna.

Inte helt oväntat finns det ett genomgående tema GRÅTT/SVART/VITT. Vi försökte frångå denna färgskala och hitta lite varmare färger till the Masterbath, men vi ramlade hela tiden tillbaka till denna färgskalan. De flesta klinker och kakel plattor vi valt har även lite struktur, detta ger en trevlig demension plus att det förhoppningsvis gör det lite svårare att halka på klinkern.

Ovan: The Masternbath: Den gråa plattan är 20cm x 40cm (400kr/kvm) och kommer pryda en fond vägg, övriga väggar kommer ha vita plattor (325kr/kvm) i samma storlek. De små 10cm x 10cm plattorna (390kr/kvm) är klinkers och kommer forma ett enkelt mönster på golvet.



Ovan: Den vänstra 20cm x 20 cm är klinker till tvättstugan/groventren (180kr/kvm). Den högra ska vara innanför ytterdörren (558kr/kvm).


Innan vi skriver under beställningen ska vi kolla med plattsättaren hur mycket extra det kommer kosta att lägga plattorna enligt våra önskemål. Det är nämligen så att det kostar olika beroende på storlek av plattor och vilken fog man ska använda o.s.v.
I standard ingår bara läggning av 20cm x 20cm plattor.

---

Some decisions have been made. The tile in the bathrooms, mudroom and entrance will be grey,black and white. some of them you can see on the pics above.



1 comment:

Buxbo-David said...

I vilken affär hittade ni dessa plattor? Gillade den lilla 16x16-plattan...