Tuesday, March 3, 2009

Hustillverkare

Vår hustillverkare har utlyst en tävling för bloggare som skriver om att bygga hus med dem.


Myresjöhus är vår hustillverkare eftersom de sålde vår drömtomt, husavtalet ingick i tomten så att säga. Tur för oss att de hade hus i nyfunkis stil som föll oss i smaken.

Vägen från tomt till färdigt hus är ingen enkel väg. Den är kantad av många val och beslut. Vi är mitt uppe i den resan nu. Vägen hade kunnat vara smidigare men vi har gjort många ändringar tillval och bortval för att skapa VÅRT hus. Vi har utgått ifrån ett standardhus och sedan gjort ändringar som passar med vår livsstil. Denna flexibiliteten och möjligheten att skräddasy sitt egna hem var en förutsättning för byggandet av vårt framtida hem.

Läget på tomten är perfekt för oss som vill bo lite avskilt men ändå inte helt ute i ödemarken. Det innebär dock att den faktiska vägen till vår tomt inte heller är enkel. För att bygga den har vi tyvärr fått förstöra en bit vacker skog och det har schaktats bort en hel del berg.

En nyckel i handen har vi förhoppningsvis om fyra månader. Under tiden följer vi med spänning byggandet av VÅRT alldeles egna hus, där vi har fått vara med i skapande processen. Vi kan då inte klaga på någon annan om t.ex kontakterna sitter på fel plats.

No comments: